Юни 30 , 2016

Кафенета и офиси в уникална инсталация от контейнери на Морска гара

Заведения и офиси в уникална конструкция от контейнери ще посрещат посетителите на зоната около Морска гара. Работата по обновяването на пространството продължава.  В момента то се рехабилитира цялостно и ще придобие още по-атрактивен вид, осигуряващ връзката между града и морето. Вече е изградена уникална за страната инсталация от морски контейнери, в която наред със заведения ще бъдат разположени регатни офиси и информационни центрове за предстоящи събития.

В реновирани пристанищни сгради, които не се използват за оперативната дейност на терминала, се изграждат заведения, а в непосредствена близост до тях и голяма детска площадка. Зоната ще приема граждани и чуждестранни круизни туристи с богато озеленяване, превръщайки се в градски крайморски оазис.

Морска гара станала любима на жителите и гостите на града, значително увеличава рекреационно-туристическия й потенциал. В района вече има и автомобилен паркинг, който не само ще разтовари намиращите се в близост жилищни райони, но ще осигури оптимизация при обслужването на автобуси за пътническите кораби.

Източник: http://varnautre.bg/