Velux Изходи за покрив

Изход за покрив за необитаеми помещения GVT 103

Изходът за покрив GVT 103 дава лесен достъп до покрива за майстори и коминочистачи. Изработен е от полиуретан, който е устойчив на метеорологични условия, затова не се нуждае от никаква грижа. Оборудван е със стъклопакет, лост за подпиране в отворено положение и интегрирана полиуретанова обшивка. Може да се отваря по желание наляво и надясно.
GVT 103 е с размери 54 х 83 см и долната част на касата има грапаво покритие, за да може да се стъпва стабилно и сигурно на нея.
Предлага се в черен цвят (наличен на склад) или керемидено червен вят (30 дни срок на доставка).

Изход за покрив за необитаеми помещения VELUX-VLT 1000

Изходът за покрив VLT е специално създаден за неотоплени, необитаеми помещения. Касата е от борова дървесина, крилото е със стъклопакет и е от алуминий. Интегрираната обшивка е изработена от галванизирана стомана с полиестерно покритие и оловна пола.

Предлагат се 4 размера

  • VLT 025: 45x55 см. Отваряне настрани със застопоряване
  • VLT 029: 45x73 см. Отваряне настрани със застопоряване. Осигурява лесен достъп до покрива.
  • VLT 033: 85x85 см. Отваряне настрани със застопоряване. Осигурява лесен достъп до покрива.
  • VLT 034: 48x90 см. Отваряне нагоре с опция за отваряне на дясна ос, без застопоряване. Осигурява лесен достъп до покрива.

Изход за покрив за обитаеми помещения

Покривните прозорци VELUX, позволяващи достъп до покрива, са със странично отваряне за лесен достъп до комини, вентилационни системи, водосточни тръби и т.н. от обитаеми помещения. Пневматични амортисьори, монтирани в горната част на крилото, спомагат за лесното отваряне на прозореца и го задържат фиксиран на място. 

Стандартно той е окачен от дясната страна и е с дръжка в лявата. Ако се наложи, преди монтажа пантите и дръжката могат да бъдат преместени на другата страна.

Покривните прозорци VELUX от моделите GXL и GXU предоставят удобен излаз до покрива от затопленото таванско помещение. Моделът GXL е с покритие от борова дървесина, а GXU се предлага с бяло, неизискващо последващо третиране полиуретаново покритие.

Характеристики

  • Отваряне и затваряне със странично поставена дръжка
  • Пневматичен амортисьор, монтиран в горната част на крилото, спомага за лесното отваряне на прозореца и го задържа фиксиран на място
  • Стандартно той е със странично окачване, а дръжката му е поставена отляво. Преди монтажа пантите и дръжката могат да бъдат преместени на другата страна
  • Вентилационен отвор с въздушен филтър
  • Опцията за родителски контрол предлага заключваща се дръжка
  • Може да се комбинира с ръчно управлявани затъмнителни щори, ролетни, плисирани и венециански щори и комарници