Термопанели

Термопанелите все повече се налагат в строителството, като бърз метод за изграждане на производствени помещения, складови халета, навеси и други видове сгради. Те запазват топлината в сградата посредством трислойния си състав. Издръжливи са на вятър, влага и дъжд. Множеството цветове, трайността на материалите и бързината при монтажния процес са само част от предимствата на този строителен материал. Сърцевината им може да бъде различна спрямо изискванията на клиента и нормите за пожарна безопасност. Термопанелите са идеален избор за бързото изграждане на фасади или покривни площи. Ние от „Мухтаров“ ООД работим с утвърдени европейски производители, което гарантира качество и дълъг живот на сградата.

Съставът на термопанелите е от два слоя ламарина, между които има топлоизолационен слой от полиуретанова пяна, минерална вата от влакна или стиропор. Сред предимствата на термопанелите ще отбележим:

 • Лесното и бързо монтиране, върху готова конструкция.
 • Те са пожароустойчиви, топлоизолиращи и шумоизолиращи, заради тяхната сърцевина от минерална вата или полиуретанова пяна.
 • Могат лесно да се демонтират и монтират отново, ако решите да преместите постройката.
 • Здрави и издръжливи са с дълъг експлоатационен период – около 50 години.
 • Леки са и за поставянето им не се изискват сложни конструкции.
 • Термопанелите са идеални за обекти в хранително-вкусовата промишленост, за мокри помещения и производства с агресивна среда.
 • Имат широк температурен диапазон на издръжливост от -60 до +75 градуса по Целзий. Ето защо те са основен материал за изграждането на хладилни и сушилни съоръжения.
 • Изглеждат много добре и придават характер на постройката с възможност за избор на широка гама цветове.

Вътрешната изолация на покривните сандвич панели (сърцевината), може да бъде изготвена от следните материали:

 • полиуретанова твърда пяна (PUR).
 • полиизоциануратна твърда пяна (PIR).
 • минерална вата (MW).

И трите вида изолация са достатъчно ефикасни срещу течове и осигуряват добро топлоизолиране. Различната сърцевина е създадена, за да отговори на противопожарните норми. В зависимост от търсения коефициент на топлопреминаване и устойчивост на пожар. В зависимост от изолационния материал варира и дебелината на сърцевината на термопанелите. Може да избирате между различни видове монтиране - със скрит монтаж на крепежния винт или с видим крепежен винт.

В „Мухтаров“ ООД разполагаме с екип от специалисти с дългогодишен опит в монтажните дейности на термопанели. Разполагаме и с необходимата техника за бързо и лесно монтиране навсякъде независимо от сложността на проекта: 25-метров телехендлер, вишка 18-метрова и вакуумна лапа. Свържете се с нашите специалисти чрез онлайн формата ни за запитване или на телефон 0700 70 880.