muhatarov blog news
Освен добрия модел климатик правилният монтаж също е от изключителна важност, за да ви служи безпроблемно. На прага на зимата все по-често се замисляме с какво ще се отопляваме. Редица анализи показват, че тази зима отоплението с климатик ще е 3-4 пъти по-евтино, отколкото ако се греем на газ, пелети или дърва. Всичко това кара редица хора да заложат на климатика за отопление.

Дали обаче всеки климатик може да ни сгрее в студа през зимата и за какво да внимаваме, за да не останем на студено. Потребители да бъдат внимателни при избор на климатик, производител и най-вече изпълнител на монтажа и поддръжката на климатичната техника, предупреждават и от Българска асоциация „Отопление, вентилация и климатизация“ (БАОВК). Те споделят, че все повече са случаите на хора, които са си изпатили от несертифицирани фирми за работа с флуор парникови газове (фреони), които предлагат нискокачествени продукти и услуги. Много често клиентите залагат на по-евтиното и след това страдат, защото получават некачествени климатици без гаранции, лош или неправилен монтаж, а фирмите, които са им ги продали не могат да бъдат открити, разказва Петър Хетемов от БАОВК. Как да избера подходящ климатик за отопление?

За какво да внимаваме и какво да имаме предвид при избора на климатик, за да не останем на студено през зимата, виж съветите на специалистите от „Мухтаров“ ООД и GREE Shop Varna. Да се топлим с климатик е чудесно. Но трябва да знаем, че не всеки климатик става за отопление. Когато говорим за отопление, трябва да избираме по-висок клас уреди. Препоръчваме преди да купите един или друг климатик да обърнете внимание при какъв температурен диапазон работи той. Има климатици, който работят ефективно в режим отопление до външна температура 0 градуса и след това губят ефективност. Такива климатици със сигурност няма да ви стоплят през зимата. Има други климатици, какъвто е AMBER NORDIC на GREE , които работят в много широк температурен диапазон – от +50 до -30 градуса. Просто този климатик е създаден да работи ефективно и при кучешки студ, когато много от конкурентите му спират. Той е с двустъпален компресор и функция за интелигентно обезскрежаване и редица други хардуерни преимущества, позволявайки му да отоплява без загуба на мощност до -25 градуса, без да използва допълнителни нагреватели. Всичко това гарантира, че ще ви топли ефективно и при голям мраз, обясняват специалистите от „Мухтаров“ ООД и GREE Shop Varna. Когато избирате климатик за отопление за предпочитане е да се доверявате на утвърдени марки, които имат традиции в производството на климатична техника, влагат милиони за развойна дейност и развитие на своите продукти, за да гарантират наистина висока ефективност на работа и лете, и зиме. Защото, ако всеки климатик, дори и никому неизвестни марки, може да те охлади някак си през лятото, не всеки може да те сгрее през зимата. Има производители, които произвеждат от години климатична техника и можем да им се доверим. Такъв е случая с климатиците на GREE. Когато знаеш, че GREE е най-големият производител в света и всеки трети климатик монтиран по земното кълбо е произведен от GREE, може да си сигурен, че за твоите пари ще си купиш достатъчно надеждна техника, че да не мръзнеш през зимата.

Професионалният монтаж е от значение

Да изберем модела климатик, с които ще се топлим, не е достатъчно, за да сте сигурни, че ще имате наистина надеждна климатична техника вкъщи или в офиса. Причината е, че професионалният монтаж е от съществено значение за правилната и ефективна работа на климатиците, категорични са от „Мухтаров“ ООД и GREE Shop Varna. Избирайте утвърдени инсталаторски фирми с голям опит, които дори да ви се струва, че са по-скъпи, ви гарантират, че монтажът на закупения климатик ще бъде извършен от правоспособни професионалисти, спазвайки указанията и техническите изисквания на производителя. Това ви гарантира, както че климатикът ще работи и няма да ви остави на студено през зимата, така и че ще може да получите адекватно гаранционно и след гаранционно обслужване, ако се наложи. В противен случай калпавият монтаж, може да ви струва отпадане на гаранцията от производителя, предупреждават специалистите. Затова от БАОВК препоръчват внимателно да избирате инсталаторските фирми и да се поинтересувате дали имат сертификати за монтаж на климатична техника и за работа с фреони.

Затова каквито и въпроси да имате за бъдещия ви климатик, за монтажа и сервизното поддържане, може да се обърнете към „Мухтаров“ ООД и GREE Shop Varna , за да сте сигурни, че ще си купите наистина качествени климатици, които ще ви служат вярно и през зимата, и през лятото, и най-важното, че ще бъдат инсталирани, съгласно техническите изисквания и спецификациите на производителя.