muhatarov blog news

„Мухтаров“ ООД вече 30 години е лидер в предлагането на решения за климатизация, вентилация и отопление на пазара в Североизточна България.
Всеки знае, че въздуховодите служат за пренасяне на въздух или частици (пневмотранспортиране) в системите за климатизация и вентилация. Знаете и, че въздуховодите могат да бъдат произведени от различни материали, с различни размери и дебелина, и с различна форма на сечението (квадратни, правоъгълни, кръгли). Знаете и че „Мухтаров“ ООД разполага със собствена материална база, оборудвана с високопроизводителни машини за производство на въздуховоди и всички необходими елементи и аксесоари за тях. Но знаете ли, че има текстилни въздуховоди? И че „Мухтаров“ ООД предлага пълна гама от гъвкави текстилни въздуховоди?

В тази статия ще ти разкажем именно за тях – текстилните въздуховоди.

Текстилните въздуховоди ти дават повече свобода на избора и възможност за повече решения при изграждане на въздуховодната система в сградата, независимо дали говорим за, промишлена, бизнес, административна сграда или хотел.

Текстилните въздуховоди се произвеждат от различни гъвкави материали като текстил, полиестер или PVC. Те са леки и лесно огъващи се. Могат бързо и лесно да се монтират. Имат добра енергоефективност при пренасяне на топъл или студен въздушен поток. Освен това създават по-малко съпротивление на въздушната струя, което води до намаляване на разходите за енергия, необходима за изпомпване и движение на въздуха в инсталацията. Текстилните въздуховоди дават голяма свобода и могат да бъдат изработени в широка гама форми и размери, което задоволява в по-пълна степен нуждите на клиента.

Текстилните въздухоразпределители Prihoda, които се предлагат от „Мухтаров“ ООД, са универсално средство и покриват всички начини за въздухоразпределение, използвани в практиката. Сред предимствата им са:• Предлагат отлични технически решения за всяка сграда

• Разпределят въздуха в помещенията без течение и завихряне на въздушния поток

• Въздушната струя се разпределя балансирано

• Имат къса и дълга въздушна струя

• Позволяват оразмеряване за постигане на определена скорост в конкретна работна зона

• Подходящи са за вентилация, климатизация, както и за отопление.Благодарение на технологията Prihoda Art, „Мухтаров“ ООД предоставя голямо цветово разнообразие въздуховоди и възможност за изработка по ваш дизайн и брандиране на видимата им част в помещението, където може да се постави лого, снимка или текст. Това превръща поставянето на въздуховода в стилен дизайнерски елемент, а не просто нужда. Така текстилните въздуховоди участват в интериорния дизайн на помещението и го допълват. Текстилните въздуховоди имат голямо предимство, защото разпределят въздушната струя в помещенията равномерно, без завихряне и без образуване на силна въздушни струи. Няма и конденз по тях.

Ето още няколко причини защо да изберете текстилни въздуховоди от „Мухтаров“ ООД:• Имат висока якост

• Висока пожароустойчивост и минимално отделяне на дим

• Нулево отделяне на частици заради използването на безкрайни влакна

Антистатичен ефект и предотвратяване на образуването на електрически заряд по повърхността им

• Имат антибактериален ефект и нито една бактерия не може да оцелее върху материята, от която са произведени Prihoda въздуховодите, лабораторно доказано

• Лесни за поддръжка – забърсване или пране в обикновена пералня са достатъчни

• Запазване на външния вид и при продължително използване

• Компанктни и лесни за пренасяне

• Подходящи са за влажни помещения: спа и басейни

Сами се убедихте в многото предимства на текстилните въздуховоди и пълната свобода, която дават. А ние от „Мухтаров“ ООД можем да подготвим индивидуално предложение, отразявайки спецификата на помещението, техническите изисквания и твоите лични предпочитания. Потърси ни за професионална консултация и проект на 0700 70 880.