muhatarov blog news

Избирайте доказани майстори, които работят с качествени материали и ви дават дългогодишна гаранция за своята работа.

На прага на есенно-зимния сезон, в унисон с по-влажното време навън, все по-често се сещаме и за влагата вкъщи. Капки по стените, мухъл и плесен са най-честите проблеми, произтичащи от лоша хидроизолация на сградата. Но това са само видимите проблеми. Невидимите проблеми са всички скрити поражения по здравината и конструктивната сигурност на самата постройка. Не е тайна за никого, че щетите, които влагата тихомълком нанася по основите и стените на сградите водят до преждевременно им амортизиране и стареене и в крайна сметка до необходимостта от по-чести основни ремонти. Ето защо въпросът с добрата хидроизолация на сградата не е за подценяване.

УТВЪРДЕНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ НА „МУХТАРОВ“ ООД СЪВЕТВАТ:

  1. Ясно е, че всеки се съобразява с финансовите си възможности, но трябва да имате предвид, че когато говорим за хидроизолацията, то говорим за дълготрайна инвестиция във вашия комфорт и спокойствие. Хидроизолацията допринася не само за това вътре да живеете комфортно без плесени и мухъл, но и за това сградата да бъде здрава и надеждна по-дълго време. Много често се случва в стремежа си да спестим от качествена и професионално поставена хидроизолация в последствие да се наложи да платим двойно или тройно по-скъпо. Затова не пестете от хидроизолацията, а винаги търсете и залагайте на качествени материали и доказани производители.
  2. Баш майстори много. Но доказаните професионалисти, които ще ви дадат цялостно хидроизолационно решение са малцина. А тези, които ще ви дадат и дългогодишна гаранция – още по-малко. Затова както не бихте оставили колата си на всеки майстор, така не оставяйте и дома си в ръцете на всеки, а се доверявайте само на професионалисти с опит, за да си спестите ядове и допълнителни разходи след това. „Мухтаров“ ООД работи вече 25 години и предлага хидроизолационни решения с материали и технологии на доказани производители.
  3. Полагането и на най-качествената хидроизолация не винаги е гаранция за решаване на проблема, особено ако към проблема не сте подходили професионално и комплексно. Понякога влагата може да е в резултат на капилярна влага и подпочвени води. Но в друг случай може да е резултат от скрит теч от спукана тръба, лошо фугиране на плочките в мокрите помещения, дори от лошо проектиране на отоплителната инсталация на сградата, което може да води до конденз в определени части на помещенията. Затова подходът при поставянето на хидроизолация трябва да е цялостен. Да е обследвана сградата и отстранен конкретният проблем за влагата (ако има такъв) и едва след това да се пристъпи към поставяне на хидроизолация.
  4. Частите на сградата в непосредствен контакт с почвата често са изложени на сериозно влияние в резултат на капилярна влага и подпочвени води. Необходима е изключително надеждна хидроизолационна система за основи, тъй като при компрометиране, рядко може да се направи цялостен ремонт или са прекалено скъпи. За хидроизолиране на основите могат да бъдат използвани различни материали, но ние от „Мухтаров“ препоръчваме изпитаните и доказали се във времето битумни мембрани. Преди полагането на битумна мембрана ние препоръчваме да се почисти основата, за да се избегне компрометиране на хидроизолацията. След това се полага подходящ битумен грунд. Много майстори вероятно ще ви го спестят, но битумният грунд е изключително важен. Едва след това се полагат поне два пласта подходяща хидроизолационна мембрана. Тъй като при обратния насип може да се получат макар и минимални наранявания, е добре преди това де сме защитили хидроизолацията. Вариант за това е поставяне директно поставяне на XPS топлоизолация към хидроизолацията или стените да се облекат със изустуд - материал подходящ за защита.
  5. Битумната хидроизолационна мембрана е идеално решение за плоски покриви, когато не се предвижда те да бъдат използвани за други цели. При проектирането на тези покриви трябва да се съобразим с по-суровите условия, на които са изложени тези части на сградата. А именно силни ветрове, продължително задържане на вода, сняг и заледяване, както и при високи температури. За да отговорите на изискванията на архитектурния проект за олекотяване на конструкцията и премахване на слоя баласт от покривните площи, от „Мухтаров“ препоръчваме монтиране на битумна хидроизолационна мембрана. Също така би могло да се използват и TPO мембрани (Термо Полиолефин) или синтетични хидроизолационни PVC мембрани.

Преди да пристъпите към поставяне на хидроизолация изберете наистина опитна фирма. Поискайте да ви консултират какъв клас мембрана е подходящ за вашия случай и най-важното – да ви кажат ясно каква е гаранцията, която дават на изпълнената от тях хидроизолация.

Ако имате нужда от професионална консултация, оглед и проектна оферта за изпълнение на хидроизолация, може да потърсите специалистите на „Мухтаров“ ООД тук.