Хидроизолации

Хидро-изолационни системи General Membrane

Една от водещите световни фирми в производството на битумни мембрани е General Membrane - Италия. Тя предлага на българския пазар широка гама от продукти, подходящи за различни типове конструкции и различни температурни разлики.

Какво представляват рулонните битумни мембрани?. 
Армировка от стъклен воал или нетъкан текстил (полиестер) пропита с битум, който може да бъде обикновен или модифициран. Тези материали са с висока якост на опън (до 1000 N/5 см) и добра огъваемост при оформяне на ъгли и ръбове.

Модифицирането се извършва с добавка на различни видове полимери. МатериалитеSirrah, Aries, Gemini, Polar, Galaxy и Phoenix са обработени с АРР (атактен полипропилен), а Mercury, Venus, Uranus, Saturnus и Selene с SBS (стирол бутадиен стирол), при което рязко се подобряват свойствата на битума:
• Повишава се температурата на омекване от 85 °С до 150 °С;
• Понижава се температурата на напукване на битума от 5 °С до - 30 °С;
• Подобрява се граничната деформация на скъсване до 60 %;
• Повишава се дълготрайността на битума, забавят се процесите на стареене при нагряване и при действието на UV лъчи;
• Повишава се устойчивостта на битума при агресивни среди

 

Битумни керемиди (метални и с минерална посипка) Tegola Canadese.

Tegola Canadese е най-големият производител на битумни керемиди в Европа и един от водещите в света. Фирмата е позната в повече от 70 страни, посредством мрежа от професионално обучени и подготвени представителства или търговски дружества. На пазара Tegola представя две линии битумни керемиди - с минерална посипка и метални.

Битумните керемиди Tegola се отличават с изключително разнообразие на дълготрайни цветове и форми. Подходящи са за изграждане на скатни покриви - олекотена система - във всякакви климатични зони, независимо от геометрията и наклона. Този тип керемиди не изискват последваща поддръжка и са удобни за транспортиране и монтаж. Изработени са от естествен битум "Tia Juana", импрегниран стъклен воал, силициев пясък и минерална посипка.
Естественият битум "Tia Juana" е с произход Венецуела. Тези битуми имат изключителна устойчивост към UV лъчите и издържат на ежедневните термични въздействия, което е гаранция за много дълъг живот на покрива.
Стъкленият воал придава на битумните керемиди якост и ги предпазва от деформации.
Силициевият пясък предпазва керемидите от залепване помежду им и улеснява транспортирането и пренасянето им.
Минералната посипка им придава цвят и завършеност. Тя се оцветява предварително при изключително високи температури с неорганични пигменти чрез процес, наречен "минерализация". Този процес придава на цветовете устойчивост, предпазва битумните слоеве от ултравиолетовите лъчи и спомага за дългия живот на керемидите. Минералната посипка на битумните керемиди Tegola е изработена от базалт - твърд и издръжлив материал, произхождащ от вулканична лава.
Керемидите с минерална посипка се предлагат в шест модела, които могат да бъдат адаптирани за нуждите на покриви с различен дизайн и форма.