Добавено в количката!!
Подово отопление

В екипа на „Мухтаров“ ООД има специалисти с дългогодишен опит в изграждането на отоплителни системи. Предлагаме ПРОЕКТИРАНЕ, КОНСУЛТИРАНЕ, РЕИНЖЕНЕРИНГ, ИЗГРАЖДАНЕ И ПОДДЪРЖАНЕ на системи за водно подово отопление на еднофамилни и многофамилни жилищни сгради, индустриални и административни сгради, хотели, заведения и други. Работим с висок клас материали на доказали се във времето производители каквито са УПОНОР - лидер на немския пазар за подово отопление, пасивно охлаждане от таван и стени, ВиК системи и още други.
За повече спокойствие и сигурност на клиентите от „Мухтаров“ ООД ДАВАМЕ 10 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ НА ИЗГРАДЕНИТЕ ОТ НАС СИСТЕМИ с подово отопление в жилищни сгради.
Защо избираме УПОНОР ли? Защото вече 30 години от „Мухтаров“ ООД стоим с името си зад всеки наш реализиран проект и знаем, че доверието от страна на клиентите е част от нашия успех. А гарантираното качество е пътят към доверието. Затова не можем да си позволим да предлагаме нещо по-различно от най-доброто.Какво представлява водното подово отопление?


Водно подово отопление се използва като основен и/или допълнителен източник на топлина в жилищни и индустриални сгради. Чрез него целият под се превръща в огромен, нискотемпературен отоплителен уред, който излъчва лъчиста топлина по цялата повърхност, без да се образуват студени зони. Температурата в цялото помещение е равномерно разпределена, което придава несравнимо усещане за комфорт и уют в помещението. 

Основните елементи, с които се изгражда водното подово отопление, са изолационна подложка, тръби, разпределителни колектори, източник на топлина, водна помпа, регулираща арматура и автоматика.Температурата на водата, циркулираща в тръбите, е между 30-35 градуса. Така се загрява подът с температура около 30 градуса, а в цялото помещение получаваме равномерна температура на въздуха между 20-25 градуса, в зависимост от предпочитанията ни.

Дебелината на изолационната подложка трябва да е оразмерена спрямо проекта. Ако етажът под подовото отопление не се отоплява или е приземен, е препоръчително подложката да е по-дебела. Върху топлоизолационния пакет се поставят серпентини от тръба, изградена от омрежен полиетилен, а върху тръбата се прави заливка от замазка в чиято рецепта са добавени и пластификатори. Именно замазката уплътнява разстоянието между тръбите, формирайки обща повърхност, която ще излъчва топлина и ще затопля жилището. С помощта на водната помпа, топлоносителят – вода, циркулира в тръбите, пренасяйки се в кръг между тръбите на подовото отопление и избрания енергоизточник.

Ако се притеснявате, че нямате достатъчно височина в помещението то Упонор има решение. Системата MiniTec е с обща дебелина до 10мм за подложка и тръба без компромис в качеството и ефективността.Контрол над температурата в отделните помещения.


За повече удобство и безпроблемно регулиране на температурата в отделните помещения се използват стайни термостати и регулиращи устройства. Термостатите се поставят във всяко помещение, в което желаем да имаме управление, и се настройват на желаната температура, която искаме да поддържаме. Стайният термостат следи температурата в стаята и я сравнява със зададената. Когато достигне зададените градуси или падне под тях, той подава сигнал към регулиращото устройство в колекторната кутия да спре или да подаде циркулация на вода в тръбата.За екипът на Мухтаров ООД е изключително важно клиента да е доволен и поради тази причина не спираме да се обучаваме в новостите в бранша и развитието на инсталациите. Затова работим съвместно с Упонор и имаме удоволствието да ви представим техните иновативни решения за инсталация:

Уютна топлина със стенно отопление


Системите за отопление и охлаждане в стените разсейват топлината си като радиация, създавайки уютна среда за потребителите. Инсталирането на стенно повърхностно отопление е много по-лесно, отколкото си мислите. В зависимост от системата, решенията се монтират в стената на шпилката, върху стенните профили или, в случай на мокър монтаж, директно в слоя мазилка.

Системите за стенно отопление и охлаждане предлагат много предимства не само за нови сгради, но и по-специално за проекти за обновяване.Оптимална стайна температура в нови и стари сгради


• Невидимо, енергийно ефективно решение
• Може да се комбинира оптимално с възобновяеми енергийни източници
• Надеждни, доказани продукти
• Архитектурна свобода

Стенното отопление е подходящо за системи за мокър и сух монтаж на мазилки


Лъчистото отопление и охлаждане през стената може да се монтира както в системи за мокро, така и в сухо полагане на мазилка. И двата метода могат да бъдат намерени както в нови, така и в реновирани сгради. Като източник на топлина може да се използва всякакъв вид отоплителна система. Стенното отопление може лесно да бъде преоборудвано в стена с щифтове на разумна цена.Таванно отопление и охлаждане отгоре


Таванните нагреватели и таванните охладители се намират главно в офиси и търговски площи, както и в промишлени сгради и спортни зали. Те често се използват като допълнение към други решения за отопление и охлаждане с лъчисти панели. Традиционната таванна отоплителна система се монтира директно на тавана или в окачени растерни тавани. В случай на офис или търговски имоти, активирането на термичния елемент е икономичен и устойчив начин за отопление и охлаждане на сгради по енергийно ефективен начин.

Използвайте конструкцията на сградата за контрол на температурата чрез отопление на тавана или охлаждане на тавана.


Активирането на компонента използва топлинната маса на бетона в конструкцията на сградата. Инсталирани са тръбопроводи, които пренасят отоплителната / охладителната вода. По този начин таваните допринасят значително за охлаждането или основното отопление на сградата. Тръбните системи, интегрирани в повърхностите на помещенията, използват бетонната сърцевина в строителната маса за обмен на топлинна енергия.

За кого е подходящо таванното отопление или охлаждане?


Отоплението или охлаждането през тавана е подходящо за всякакви видове сгради – от жилищни еднофамилни къщи, апартаменти, до офис и производствени сгради с големи плочи, където имаме нужда от ниска себестойност на разходи за отопление и охлаждане и желаем да поддържаме равномерно темпериране в големите отворени помещения.Избор на източник за отоплениеИзточникът на топлина в системата за водно подово отопление се подбира спрямо предпочитанията на клиента и/или спрямо географските специфики на жилището. Челните позиции в избора на източник заемат място нискотемпературните уреди, каквито са термопомпите или кондезационните котли. Със същия успех могат да се използват пелетни камини, котли на дърва или въглища, електрически котли и други. И все пак съветът ни е водното подово отопление  да се комбинира с ниско температурен източник, защото тогава системата е най-ефективна.

Обади се за консултация с наш специалист