Добавено в количката!

Екипът на „Мухтаров“ ООД е съставен от специалисти с дългогодишен опит в изграждането на отоплителни системи. Предлагаме проектиране, консултиране, реинженеринг, изграждане и поддържане на системи за водно подово отопление на еднофамилни и многофамилни жилищни сгради, индустриални и административни сгради, хотели и заведения и други. Работим с висок клас материали на доказали се във времето производители, каквито са лидерите в бранша REHAU и OVENTROP. За повече спокойствие и сигурност на клиентите, ние даваме 10 години гаранция на изградените от нас системи с подово отопление в жилищни сгради.


Какво представлява водното подово отопление?

Водно подово отопление се използва като основен и/или допълнителен източник на топлина в жилищни и индустриални сгради. Чрез него целият под се превръща в огромен, нискотемпературен отоплителен уред, който излъчва лъчиста топлина по цялата повърхност, без да се образуват студени зони. Температурата в цялото помещение е равномерно разпределена, което придава несравнимо усещане за комфорт и уют в помещението.

Основните елементи, с които се изгражда водното подово отопление, са изолационна подложка, тръби, разпределителни колектори, източник на топлина, водна помпа, регулираща арматура и автоматика.

Температурата на водата, циркулираща в тръбите, е между 30-35 градуса. Така се загрява подът с температура около 30 градуса, а в цялото помещение получаваме равномерна температура на въздуха между 20-25 градуса, в зависимост от предпочитанията ни.

Дебелината на изолационната подложка трябва да е оразмерена спрямо проекта. Ако етажът под подовото отопление не се отоплява или е приземен, е препоръчително подложката да е по-дебела. Върху топлоизолационния пакет се поставят серпентини от тръба, изградена от омрежен полиетилен, а върху тръбата се прави заливка от замазка в чиято рецепта са добавени и пластификатори. Именно замазката уплътнява разстоянието между тръбите, формирайки обща повърхност, която ще излъчва топлина и ще затопля жилището. С помощта на водната помпа, топлоносителят – вода, циркулира в тръбите, пренасяйки се в кръг между тръбите на подовото отопление и избрания енергоизточник.


Избор на източник за отопление

Източникът на топлина в системата за водно подово отопление се подбира спрямо предпочитанията на клиента и/или спрямо географските специфики на жилището. Челните позиции в избора на източник заемат място нискотемпературните уреди, каквито са термопомпите или кондезационните котли. Със същия успех могат да се използват пелетни камини, котли на дърва или въглища, електрически котли и други. И все пак съветът ни е водното подово отопление  да се комбинира с ниско температурен източник, защото тогава системата е най-ефективна. А термопомпите VERSATI на световния лидер за климатична техника GREE, отговарят на всички критерии за качество и имат европейски сертификат, издаден от EUROVENT. Освен това термопомпите VERSATI на GREE притежават инверторен компресор и осигуряват перфектно отопление, охлаждане и битова гореща вода на домакинствата, с възможност за включване на слънчеви колектори за още по-изгодни сметки. Вижте термопомпите VERSATI тук.

Контрол над температурата в отделните помещения

За повече удобство и безпроблемно регулиране на температурата в отделните помещения се използват стайни термостати и регулиращи устройства. Термостатите се поставят във всяко помещение, в което желаем да имаме управление, и се настройват на желаната температура, която искаме да поддържаме. Стайният термостат следи температурата в стаята и я сравнява със зададената. Когато достигне зададените градуси или падне под тях, той подава сигнал към регулиращото устройство в колекторната кутия да спре или да подаде циркулация на вода в тръбата.

Със системата за контрол на REHAU Nea Smart 2.0 имате контрол над температурата във всяко помещение посредством smart термостати, свързани с интернет, позволяващ отдалечено управление до всяко помещение, в което имате термостат. Nea Smart 2.0 се учи от твоето потребителско поведение. Ако все пак искаш да се намесиш ръчно, системата няма да те спре или ограничи. Благодарение на Geofencing технологията Nea Smart 2.0 отоплява само тогава, когато си си вкъщи или на път за дома. Мобилното приложение в твоя смартфон следи позицията ти и когато напуснеш дома си автоматично намалява температурата в стаите, а когато си на път за вкъщи – респективно увеличава температурата до градусите, които желаеш да се поддържат в твоя дом. По този начин намаляваш месечните разходи и не отопляваш излишно жилището си.  Ако имаш въпроси или искаш да получите БЕАЗПЛАТНИ оглед и оферта за подово отопление на твоя дом, може да ни изпратиш запитване, чрез попълване на онлайн формата тук или да ни се обадиш на телефон 0700 70 880.