Добавено в количката!

Какво е VRF системата?

VRV или VRF са наименованията на технология системи за централна климатизация на сгради. В буквален превод VRV (Variable Refrigerant Volume) означава променлив обем на хладилния агент, а VRF (Variable Refrigerant Flow) – променлив поток на хладилния агент – два различни термина, които се отнасят за една и съща технология. Технологията за променлив обем на хладилния агент позволява циркулация само на минимално количество от него, необходимо по време на отделен отоплителен или охладителен период. По този начин системата поддържа зададените температури и автоматично се изключва, когато в помещението няма никой, като по този начин пести електроенергия. VRF системите позволят избор от широка гама вътрешни тела, които могат да бъдат свързани към системата в зависимост от архитектурните нужди на проекта. Монтажът може да бъде елегантно скрит в интериора или окачения таван на сградата, благодарение на разнообразието от вътрешни тела - високостенни касети, подови конзоли, подово-таванни конзоли, скрити канални машини, високо напорни канални машини, колонни машини, дори и въздухообработващи камери за централна система за обработване на въздуха в сградата.


Как работи VRF системата?

Предимствата на VRF системата са, че тя работи подобно на мултисплит технологията, като към 1 външно тяло могат да се свържат до 64 вътрешни тела с разликата, че за инсталацията са необходими значително по-малко метри тръба. При тази технология имаме централно трасе оборудвано със системи - разклонители (бранчове), които отделят лъч за всяко вътрешно тяло. Всеки отделен вътрешен модул определя капацитета, който му е необходим, в зависимост от текущата вътрешна температура и температурата, зададена от дистанционното управление. А общата потребност между тях определя как външното тяло да регулира обема на хладилния агент и температурата.


Защо да избереш VRF система за климатизация?

През последните години VRF (VRV) системите заемат все по-голям пазарен дял в областта на климатичните системи за големи и малки хотели, офис и промишлени сгради, дори и домове. Сред най-големите им предимства са малкият брой външни тела, които са необходими за изграждане на VRF системата. Това на свой ред пести място на покривната площ, води до по-ниска себестойност за изграждане, лесна поддръжка, ниски експлоатационни разходи и големи възможности за контрол над системата. VRV системите са иновативно, съвременно и многофункционално техническо решение, което позволява отличен климатичен комфорт и голяма свобода в интериорния дизайн, благодарение на избора на широка гама вътрешни тела.

Ако имаш въпроси или искаш да запазиш час за БЕЗПЛАТНИ оглед и оферта, може да се свържеш с нас на телефон 0700 70 880 или чрез онлайн формата ни тук.