Добавено в количката!!
Какво е VRF системата

VRV или VRF са наименованията на технология системи за централна климатизация на сгради. В буквален превод VRV (Variable Refrigerant Volume) означава променлив обем на хладилния агент, а VRF (Variable Refrigerant Flow) – променлив поток на хладилния агент – два различни термина, които се отнасят за една и съща технология.

Технологията за променлив обем на хладилния агент позволява циркулация само на минимално количество от него, необходимо по време на отделен отоплителен или охладителен период. По този начин системата поддържа зададените температури и автоматично се изключва, когато в помещението няма никой, като по този начин пести електроенергия. VRF системите позволят избор от широка гама вътрешни тела, които могат да бъдат свързани към системата в зависимост от архитектурните нужди на проекта. Монтажът може да бъде елегантно скрит в интериора или окачения таван на сградата, благодарение на разнообразието от вътрешни тела - високостенни касети, подови конзоли, подово-таванни конзоли, скрити канални машини, високо напорни канални машини, колонни машини, дори и въздухообработващи камери за централна система за обработване на въздуха в сградата.Как работи VRF системата?


Предимствата на VRF системата са, че тя работи подобно на мултисплит технологията, като към 1 външно тяло могат да се свържат до 64 вътрешни тела с разликата, че за инсталацията са необходими значително по-малко метри тръба. При тази технология имаме централно трасе оборудвано със системи - разклонители (бранчове), които отделят лъч за всяко вътрешно тяло. Всеки отделен вътрешен модул определя капацитета, който му е необходим, в зависимост от текущата вътрешна температура и температурата, зададена от дистанционното управление. А общата потребност между тях определя как външното тяло да регулира обема на хладилния агент и температурата. Системат позволява да се направя модули като в един модул могат да бъдат свързани 4 въшни тела с мощност 61,5kW (Qох), което прави максимална мощност на модул с 246kW Qох. Агрегатите на GREE GMV6 DC Inverter са с високоефективен DC Inverter компресор и DC Inverter вентилатор.Защо да избереш VRF система за климатизация?


През последните години VRF (VRV) системите заемат все по-голям пазарен дял в областта на климатичните системи за големи и малки хотели, офис и промишлени сгради, дори и домове. Сред най-големите им предимства са малкият брой външни тела, които са необходими за изграждане на VRF системата. Това на свой ред пести място на покривната площ, води до по-ниска себестойност за изграждане, лесна поддръжка, ниски експлоатационни разходи и големи възможности за контрол над системата. Вътрешните тела са широк асортимент по вид и мощност. Може да се избирате между високостенни, подови, таванни касети, скрит канален монтаж, модул за пресен въздух и други. Всяко тяло може да се управлява от жично или безжично дистанционно. VRV системите са иновативно, съвременно и многофункционално техническо решение, което позволява отличен климатичен комфорт и голяма свобода в интериорния дизайн, благодарение на избора на широка гама вътрешни тела.

VRF системата е много гъвкава за настройки и позволява лесно изграждане на отдалечен контрол. Софтуерът на GREE може да разпознава и управлява всички вътрешни тела индивидуално, като има опция и за енергиен мениджмънт. Т.е. можете да отчетете консумираната електрическа енергия по работата на всяко едно вътрешно тяло. Функция, която е много важна за Open Space офиси, както и за хотели които искат прецизен финансов контрол и управление.

Ако имаш въпроси или искаш да запазиш час за професионален оглед и оферта от специалистите на „Мухтаров“ ООД, може да се свържеш с нас на телефон 0700 70 880 или чрез онлайн формата ни тук Можете да се свържете с експертите на „Мухтаров“ ООД чрез контактната ни форма тук, на място в нашия офис с адрес Варна бул.Сливница 180 (сградата на Досев Импекс) или да ни се обадите по телефона на 070070880 .

Обади се за консултация с наш специалист