Добавено в количката!!
Соларни панели

Технология на соларните панели.

Соларните, или още известни като слънчеви, отоплителни панели преобразуват събраната слънчева радиация в полезна топлинна енергия, с която може да се загрява вода за битови нужди, търговски и/или промишлени цели. Соларните колектори са със селективни покрития, за да могат да поглъщат максимално слънчевата енергия. Абсорберите им са изработени от мед или алуминий, а типът на колекторите се разделя на два вида - плоски селективни или вакуумно-тръбни. Изборът на колектори се определя в зависимост от проекта. Ние от „Мухтаров“ ООД извършваме проектиране и изпълнение на соларни инсталации за битова гореща вода, като работим само с водещи лидери в бранша, каквито са HEWALEX и Viessmann. Винаги използваме качествени материали и имаме опитен екип за проектиране и изпълнение, което гарантира дългогодишно и безпроблемно използване на системата за соларна енергия. Слънчевите панели са отлична инвестиция, защото пестят от електрическа енергия и в същото време подпомагат опазването на околната среда.


Как работи системата?

Оптималното място за монтаж на слънчев колектор е покривът. Тъй като по този начин слънчевата светлина ще достига най-добре до него. Събраната от колекторите топлина се отвежда по тръби, чрез помпената група и оттам към бойлера. Бойлерът е оборудван със серпентина, в която се движи загретият от панелите топлоносител (пропилен гликол), а серпентината, подобно на електрически реотан, отдава събраната енергия към водата в бойлера. Водната помпа се управлява от компютър с датчици, което позволява целият процес да бъде автоматизиран и контролиран без човешка намеса.

Схемата онагледява система със слънчеви колектори, бойлер и друг топлоизточник, което позволява загряването на вода в бойлера дори през зимните месеци.

Довери се на професионалистите и инвестирай в изграждане на икономична соларна система за битова гореща вода. 

Може да направиш запитване към професионалистите на „Мухтаров“ за БЕЗПЛАТНИ оглед и консултация на телефон 0700 70 880 или чрез онлайн формата тук.

Обади се за консултация с наш специалист