Добавено в количката!!
Гъвкави, предварително изолирани тръби Uponor ecoflex

За да отговорим на високите ти изисквания за качество, ние от „Мухтаров“ си партнираме с лидера за водни системи Uponor. Представяме ти идеалното решение за пренос на вода - предварително изолираните тръби Uponor Ecoflex. Тръбната система за пренос на топла и студена вода е в основата на всяка отоплителна мрежа. Нейният капацитет и изолационни характеристики са от решаващо значение за енергийната ефективност на сградата. Тръбите се монтират бързо и лесно и са надежден избор за всяка локация, защото са гъвкави и с лекота заобикалят всякакви препятствия на пътя. Uponor Ecoflex осигурява бърз и лесен монтаж, който не само спестява работно време на обекта, но и значително намалява необходимите разкопавания. Системата е подходяща за свързване на централно отопление, отдалечени котли, термопомпи, топлофикационни мрежи, охладителни и разпределителни мрежи и други.

Едно от най-големите предимства на Uponor Ecoflex е изключително бързият и лесен монтаж. Тръбата е фабрично топлоизолорана и се доставя напълно готова за поставяне на обекта. Системата се произвежда в размер, съобразен спрямо индивидуалните характеристики на проекта, като може да достига до 200 метра на единичен елемент. Тези характеристики надминават многократно сегашните стандарти за поставяне на система за пренос на вода, при които тръбите се налага да се изолират на място. А това налага направата на значително по-големи изкопи.

Uponor Ecoflex разполагат с плътен изолационен слой, който позволява минимални загуби на топлина. Тръбите са защитени от графитен корпус, който издържа на почвеното налягане и защитава тръбата от външни повреди. Плътният изолационен слой със затворени пори поддържа минимална загубата на топлина и дава възможност за плитки канали. Топлината се предава от една точка до следващата и не се губи под земята. Това прави решението природосъобразно. Гофрираният корпус е достатъчно здрав, за да предпази тръбите от външни вредни влияния. В зелени площи се изисква най-малко 40 cm дълбочина. Благодарение на Ecoflex вече не са необходими екстензивни изкопни работи, защото системата е гъвкава и с лекота заобикаля препятствията по пътя си.

Системата Ecoflex осигурява широка гама от иновативни и енергийноефективни предварително изолирани тръби, фитинги и аксесоари, които могат да се използват в различни типове сгради и приложения. Ecoflex тръбите за пренос на енергия се разделят в три категории – Ecoflex Thermo, Ecoflex Aqua и Ecoflex Supra, спрямо тяхното приложение.

Ecoflex Thermo е идеалното решение за пренос на топла битова вода. Тя е подходяща за големи потребители, свързани към централни топлоснабдителни мрежи или локални инсталации.

Алтернативно решение за обслужване с топла вода е нашата система с четири тръби Uponor Ecoflex Quattro, която пренася вода за отопление и битова гореща вода. Две захранващи тръби са предназначени за битова гореща вода, а другите две за отопление.

Ecoflex Aqua е решение за малки потребители, свързани с отдалечен котел и система, свързваща няколко сгради. Uponor Ecoflex Aqua Single е с допълнителен нагревателен кабел, който предпазва системата от замръзване и поддържа желаната температура на водата. Тя би могла да бъде оразмерена за постоянна температура.

Системата Ecoflex Supra осигурява устойчивост в студени течни среди.

Тръбите Uponor Ecoflex Supra и Ecoflex Supra PLUS се използват основно за водоснабдяване на еднофамилни жилища, ферми и вили, намиращи се в слабо населени места. Тръбата Uponor Ecoflex Supra PLUS с кабел за предпазване от замръзване осигурява преносът на питейна вода без замръзване, дори при най-ниски температури на околната среда. За тръбата Uponor Ecoflex Supra PLUS е разработен контролен модул със сензор и необходимите електрически компоненти към него.

Ecoflex Supra Mantle е особено подходящо решение за строителни обекти и зони, податливи на замръзване.

Uponor Ecoflex предлага разнообразни вариации на тръби, подходящи за всеки проект. А ние от „Мухтаров“ ще ти помогнем да избереш най-подходящата система за теб и имаме грижата за проектирането и изпълнението. Защото ние стоим с името си зад всеки наш проект!

 

Обади се за консултация с наш специалист