Шапки за комин

Коминът отвежда в атмосферата горещи газове и дим от печки, фурни, камини и бойлери и други горивни инсталации в сградата. Нормалната работа на комина се базира на т.нар. „коминен ефект“. Той осигурява подемна сила за извеждане на изгорелите газове поради по-лекия газов стълб в комина спрямо околния въздух. Параметрите на комина трябва да бъдат съобразени с параметрите и спецификацията на горивната инсталация в сградата или на отоплителното тяло, чийто газове ще извежда. При жилищни сгради комините трябва да надвишават най-високото бѝло на покрива с половин – един метър.

Правилното функциониране на комина е изключително важно за комфорта и качествената среда в дома. Освен традиционните комини, които познаваш, за комини се считат и отдушниците на вентилационните системи, които почти всички нови сгради притежават. Затова изграждането и тяхната поддръжка трябва да бъде извършено от професионалисти. За правилното функциониране на комините важна роля имат и шапките за комини. Тяхната цел е да защитят комина от навлизане на отпадъци и да предотвратят влизането на животни или птици, които гнездят или се крият в него. Това е важно, защото в противен случай може свободното преминаване на въздуха може да бъде възпрепятствано, което би блокирало работата на комина, а понякога това дори може да доведе до пожар, който да застраши цялата сграда. Освен това някои шапки за комини са проектирани и изработени така, че да предотвратяват връщането на пушек в помещението при силен вятър, което пък предотвратява риска от задушаване или отравяне с отровни газове.

От „Мухтаров“ ООД произвеждаме шапки за комини по зададени от теб специфични размери и желания тип захват, съобразявайки се с твоите предпочитания и техническите характеристики на сградата.

ШАПКИ ЗА КОМИН
Шапката за комин може да бъде произведена с метална рама от кух профил - 20х20 мм, с планки (уши) за захват, чрез които да се закрепи към стоманобетонен пояс, отлят върху коминното тяло.
Олекотена конструкция с пояс от ламарина, който да се сложи върху коминното тяло и крепежите да се добавят странично. В нашата гама от коминни шапки може да избираш между шапки за комин от двускатна или четирискатна форма или пък „дизайнерски“ модели със сложна форма. Това зависи от крайния щрих, който искаш да придадеш на сградата. Цветът и типът ламарина също зависят от твоите предпочитания и цялостния проект на сградата.

Шапка за комин с жалузи От „Мухтаров“ ООД произвеждаме и шапки за комин с жалузи. Те са по-масивни от стандартните и се поставят най-често, когато искаме да покрием повече от един близки извода на комини. Подходящи са за отдушници от аспиратори, бани и други помещения с пари и миризми. Сред предимствата им е, че не връщат миризмите към комина дори при силен насрещен вятър, защото извеждат струята право нагоре и навън от коминното тяло. Стилни са и освен всичко останало пазят комина от проникване на вода и сняг.

Може да изработим коминни шапки с жалузи по зададени размери с възможност жалузите да са от едната или от четирите страни. Може да ги изработим в различна форма - двускатни, четирискатни и шапки със сложна форма. Отново всичко зависи от твоя индивидуален проект.

За допълнителна информация и консултация се свържи със специалистите на „Мухатров“ ООД чрез онлайн формата ни на запитване или телефон 0700 70 880

комин с метална рама
комин с обшивка
комин тип нжр

Разновидности

Система за описание на цветове - RAL ( РАЛ )
Поискайте оферта