Въздуховоди

Въздуховодите служат за пренасяне на въздух или частици (пнемотранспорт) в системите за климазация и вентилация. Мухтаров ООД разполага със собствена материална база оборудвана с високо производителни машини за производство на въздуховоди и всички необходими елементи и аксесоари за тях. Според различната необходимост произвеждани въздуховоди могат да бъдат квадратни/правогълни; кръгли и гъвкави въздуховоди. Въздуховодите се произвеждат според всички правила и стандарти и различна дебелина спрямо тяхното сечение. Отделните елементи на правоъгълните въздуховодите имат еврофланец служещ за тяхното свръзване; Кръглите въздуховодите предлагаме в пълна гама СПИРО система, а при желание на клиента се произвеждат и конусовидни тръби от различни материали според търсените качества за издържливост или дизайн.

Продукти от категория
Въздуховоди

Въздуховоди Heatpex aria

Системата за вентилация и рекуперация на топлина heatpex aria е проектирана в отговор на желанието на собствениците и монтажниците за цялостно решение за еднофамилни къщи. Heatpex aria е модерна технология, която отговаря на специфичните нужди на потребителите.

Предимстава на системата

 

ЛЕСЕН И БЪРЗ МОНТАЖ

С оригинална система от връзки, всички части на Системата за рекуперация на топлина може да бъде свързана без никакви инструменти. Ако са необходими някакви модификации по време на инсталацията на системата, различните части могат да бъдат разкачени лесно без риск от повреда. Благодарение на гъвкавите гофрирани тръби монтажът е много лесен. Не са необходими фитинги, като тръбни колена.

НИСКО НИВО НА ШУМ

Оптималният въздушен поток през различни части на системата и тръби с двойна стена спомагат за намаляване на нивото на генерирания шум от преминаващият въздух, което е особено важно през нощта

 

НИСКА ЗАГУБА НА НАЛЯГАНЕ

Внимателният дизайн на всяка отделна част от системата и гладката вътрешна повърхност на тръбите позволява да се запази системата ниска загуба на налягане

ХИГИЕНА

Тръбите и другите части на системата HEATPEX ARIA са третирани с антимикробния агент Ultra - Fresh®, за да направи въздуха в каналите, устойчиви на микроби (99% намаление). Тази устойчивост е потвърдена от независима лаборатория в тест според стандарта ISO 22196. Гладката вътрешна повърхност на въздуховода задържа замърсявания до минимум. Високото хигиенно качество на системата HEATPEX ARIA е потвърдено от Полския национален институт по обществено здраве.

Всяка вентилационна система с рекуперация на топлина трябва да се основава на дизайн. Нашият отговор е планировщик на арии. Това е полезен инструмент за автоматично създаване на необходимата документация и спецификация за всеки проект за домашен HVR.

Файлове за изтегляне:

Правоъгълни въздуховоди

Мухтаров ООД разполага със собствена материална база, оборудвана с високопроизводителни машини за въздуховоди и всички необходими елементи и аксесоари.

Произвеждаме и предлагаме въздуховоди и въздуховодни елементи от поцинкована ламарина с различна дебелина 0.5, 0.6, 0.7 и 0.8мм. Изработваме всички видове елементи (въздуховоди прави, фасони, S-ки, преходи, тройници, щуц планки и други) по зададен чертеж. Отделните секции се свързват с фланец тип Европрофил.

Изпълняваме поръчки за прави и фасонни въздуховоди от поцинкована ламарина, черна ламарина и с прахово полимерно покритие.

Спиро въздуховоди

Кръгли спирално навити въздуховоди от поцинкована ламарина със стандартна дължина 3m и диаметър от 100 до 1250mm

Приложение – за смукателни и нагнетателни вентилационни и климатични системи

Аксесоари към спиро въздуховодите:

 • Скоби за спироканал.
 • Скоби за спироканал с гумено уплътнение.
 • Нипел.
 • Отклонение.
 • Колена.
 • Преходи

Файлове за изтегляне:

Гъвкави въздуховоди

Гъвкавите въздуховоди са предназначени за транспортиране на въздух със средно или ниско налягане в системите са вентилация, отопление и климатизация.
Гъвкавите въздуховоди предоставят възможност за лесен монтаж и са изключително здрави.

Приложение: Търговскии центрове, хотели и ресторанти, офиси и административни сгради.

 • Гъвкав въздуховод AluFlex - Напълно гъвкав неизолиран въздуховод, състоящ се от 5 слоя алуминий и полиестер с вградени стоманени пръстени
 • Гъвкав въздуховод изолиран IsoFlex - Гъвкав топлинноизолиран въздуховод. Вътрешната част е от AluFlex, а външната от метализиран полиестер
 • Гъвкав въздуховод шумопоглъщащ SonoFlex - Гъвкав топлинно изолиран шумопоглъщащ въздуховод. Вътрешната част е перфориран Aluflex, а външната от метализиран полиестер

Панели PIR

Предназначени са за изграждане на вентилационни инсталации.
Панел от твърда пяна Полиизоцианорат (PIR), каширан от двете страни с алуминий.
Панелът не съдържа влакна. Благодарение на високия брой затворени клетки (над 95%) панелът има термична проводимост от 0.022 W/m-K при температура от +10°C, според стандарта EN 12667.
Панелът може да се използва продължително в температурни граници от -40°C до +80°C.
Размери: 3000х1200х20мм.

Аксесоари:

 • Куфар за инструменти, тип STC.
 • Алуминиеви профили , тип UPR 300065.
 • Фланцов байонет, тип FPR 300066.
 • PVC ъглови елементи, тип 21 FN05.

Файлове за изтегляне: