Топлоизолация Alu Thermo

ALUTHERMO-QUATTRO
Многослойна изолационна система за външен и вътрешен монтаж. Дебелина само 1 см Alu Termo е първата тънка много слойна, топлинно запечатана изолационна систгема с дебелина само 10 мм, произведена с чист алуминий.

Всички изолационни функции в един продукт
ALUTHERMO-QUATTRO съчетава в себе си всички изолационни функции в един продукт:

 • ТОПЛОИЗОЛАТОР.
 • ПАРО И ВОДОНЕПРОПУСКЛИВ.
 • ЗВУКОИЗОЛАТОР.
 • ТЪНКА И ЛЕСНО ОГЪВАЩА СЕ СТРУКТУРА.
 • ЛЕСЕН ЗА МОНТАЖ.
 • НЕ СТАРЕЕ.
 • УСТОЙЧИВ НА АТМОСФЕРНИ ВЛИЯНИЯ – ВИСОКИ И НИСКИ ТЕМПЕРАТУРИ,UV-ЛЪЧИ.
 • ПОЖАРОУСТОЙЧИВ.
 • НЕТОКСИЧЕН ПРОДУКТ.
ТРИ ПРЕДИМСТВА НА ALUTHERMO-QUATTRO

1. ВИСОКА ЕФЕКТИВНОСТ НА НЯКОЛКО НИВА

Мощна отразяваща способност:

благодарение на висококачествения чист алуминий, ALUTHERMO®-QUATTRO отразява 95% от топлинното излъчване. Освен това е защитен от окисляване.

Въздухонепропускливост:

ALUTHERMO®-QUATTRO е много тънък, гъвкав изолационен материал под формата на руло.Той може лесно и бързо да се разгъне над или под покрив, стена или под, създавайки своеобразна бариера, която предотвратява загубата на енергия дължаща се на въздушни течения.

Паро- и водонепропускливост:

Изолациите ALUTHERMO®-QUATTRO е напълно устойчив на преминаване на водни пари.

Акустична изолация:

благодарение на своята гъвкавост нашият продукт е много ефективен от акустична гледна точка,като подобрява акустиката в интериорното пространство.

Дълготрайност:

Благодарение на използаните компоненти изолацията ALUTHERMO®-QUATTRO не старее.Устойчива е на атмосферни влияния –валежи, високи и ниски температури.   ALUTHERMO®-QUATTRO е нетоксичен изолационен материал. При монтажа на ALUTHERMO®-QUATTRO не се отделят миризми и прах. Не е необходимо да се носят маски или защитни костюми. 

2. ALUTHERMO®-QUATTRO

Нашият изолационен материал е с несравнимо тънка структура. Aluthermo®- QUATTRO – нашата световно известна изолация е с дебелина само 1 см, което предопределя изключителната гъвкавост на материала. Гарантирайки висока ефективност,Aluthermo®- QUATTRO ни предоставя възможността да печелим пространство.  Променили сте плановете в последната минута- липсва ви място за изолация? Вече имате решение- ALUTHERMO®-QUATTRO 

3. Aluthermo®- QUATTRO

Много лесен за инсталиране. Благодарение на тънката си структура Aluthermo®- QUATTRO се монтира бързо и лесно. Процесът на инсталиране на Aluthermo®- QUATTRO няма да доведе до оскъпяване на вашият инвестиционен проект отнасящ се както за нови сгради, така и за ремонти и модернизация .

ОЩЕ ПРЕДИМСТВА

Пожароустойчивост:

Продуктите Aluthermo® имат клас на пожароустойчивост B-s1-d0 (съгласно EN 13501-1), което означава, че в случай на пожар те НЕ предизвикват бързо и експлозивно разпространение на огъня. Благодарение на самозагасващите се полиетиленови слоеве не се получава така нареченият горящ конденз, който би могъл да пренесе огъня на ново място. Продуктите Aluthermo® отговарят на изискванията за възможно най-ниска емисия на дим.

Как да изберем изолация

Как да направите правилният избор между различните видове изолационни материали?

Понастоящем на пазара има три вида изолационни материали:

Твърди изолационни материали под формата на полиуретанови плочи (PU, PIR) или пенополистиренови плочи (XPS, EPS). Влакнести изолационни материали, обикновено са по-гъвкави и под формата на ролки. Те са съставени от неорганични (напр. стъклена и каменна вата) или органични (напр. овча вълна) компоненти. Твърдите и влакнести изолационни материали задържат максимално количество стабилен въздух. Те действат на принципа на забавяне на преминаването на топъл или студен въздух - затова са по-дебели.

 

Тънките отразяващи изолации работят на друг принцип.

Вместо да забавят изтичането на енергия , те я отразяват като огледало. При мулти-рефлекторната или отразяващата изолация качеството и  ЕФЕКТИВНОСТТА на материала не са пряко свързани с дебелината му, а основно с ВИДА на използваните компоненти в неговата структура и начина, по който те са комбинирани, а също и КАЧЕСТВОТО на външните отразители слоеве. Висококачественият продукт Aluthermo® - QUATTRO допринася за ефективното пестене на енергия. Действайки на огледалния принцип ,този продукт отразява и по този начин стопира пренасянето на топлинните енергийни потоци. Продуктите ALUTHERMO ®,тънки, многослойни изолатори, спомагат за пестене на енергия, като въздействат върху всички начини на пренос на топлина.

Проводимост Предаване на топлинна енергия от едно тяло на друго, чрез директен контакт Различните, високо качествени компоненти на AluThermo са ефективна БАРИЕРА за явлението ПРОВОДИМОСТ
Конвекция Движението на въздуха, дължащо се на температурната разлика. Топлият въздух се издига, а студеният пада AluThermo е напълно непропусклив за въздух
Топлинно излъчване Предава на топлина чрез инфрачервено излъчване AluThermo е покрит от двете страни с лист от чист алуминий, който действа като бариера за предаване на топлинна енергия чрез излъчване.
Влажност Колкото по-висок е процента на влагата във въздуха, толкова по-висока е неговата проводимост. AluThermo съдържа слой сух въздух затворен в полиетиленови фолиа тип „пчелна пита“. Тези слоеве са защитени с листи чист алуминий. Именно тази структурна комбинация прави нашият продукт тотално непропусклив за влагата

За разлика от традиционните дебели изолационни материали, които действат основно върху загубите чрез проводимост, тънките многослойни изолационни материали, съчетани с монтаж между 2 въздушни пространства, извършват предаването на енергия чрез излъчване, а не чрез проводимост или конвекция.

Монтаж и приложение
Изолацията на покрива е основен приоритет за всеки, който иска да пести енергия. Покривът е основният източник на топлинни загуби. Тънката покривна изолация Aluthermo®- QUATTRO действа и като подпокривна и пароизолационна бариера, нейният монтаж отвън, над гредите, е много икономичен и изисква само една интервенция. В случай на ремонт - просто я разгънете върху гредите и умело ще заличите визуалните проблеми свързани с разстоянието, височината или формата им. Aluthermo®- QUATTRO е изключително гъвкава изолация и може да се адаптира към всички форми на покрива, като се избягва необходимостта от повдигане на същия. Структурата и архитектурата на сградата няма да бъдат засегнати, което е особено интересно в случай на сгради, включени в списъка на културните паметници, и ще се избегне необходимостта от промяна на покривната конструкция и водосточните тръби.

Aluthermo® QUATTRO, поради малката си дебелина от 1 cm, е най-добрият вариант за изолиране на стени, както отвън така и отвътре.  Aluthermo®QUATTRO не позволява удебеляване на стенната конструкция. С Aluthermo® QUATTRO не  се губи значително полезното пространство от вътрешната страна на помещенията. Важното е, че използването на Aluthermo® QUATTRO не е свързано с риск от кондензация. Освен като изолация на  тухлени или  стени от бетон, Aluthermo® QUATTRO може да се използва и в рамкови -модулни  сгради.  Aluthermo® QUATTRO с дебелина 1 см - замества 20 см традиционна изолация*. /*в система между две въздушни кухини се постига R=5,70 m2 K/W, което се получава при 20 cm традиционна изолация с λ от 0, 036 W/m K (WLIK TESTING).

Как да извършим инсталацията правилно? На какво трябва да обърна внимание? Aluthermo® QUATTRO може да се разгъва хоризонтално или вертикално, със застъпване от поне 5 cm върху рамка от летви с дебелина 25 mm и ширина 5 cm, предварително закрепени към стената ,която ще се изолира . Застъпванията и връзките трябва да се запечатат с алуминиева лента Aluthermo®. Aluthermo® QUATTRO се закрепва  към тази дървена рамка с помощта на скоби. Оформя се  рамка с  вертикални летви, разположени на разстояние ± 60 cm една от друга. Периферните летви се поставят на хоризонталната и вертикалната граница на изолираната повърхност. Това ще  спомогне за създаване на  въздушно пространство между Aluthermo® QUATTRO и изолираната стена. След това поставете летвите върху рамката за летви. Върху летвите се полагат крайните покрития (гипсокартон, ламперия и др.).
Aluthermo QUATTRO
Aluthermo QUATTRO
Aluthermo QUATTRO
Aluthermo QUATTRO
Aluthermo QUATTRO
Технически характеристики на Alu Thermo

Характеристики

 • 1. Първи пласт – чист алуминиий – 30 микрона ,защитен от окисляване.
 • 2. Втори пласт – слоиh от балончета сух въздух запечатани в огнеупорен полиетилен /тип пчелна пита/
 • 3. Трети пласт – лист от чист алуминий защитен от окисляване.
 • 4. Четвърти пласт – пяна от огнеупорен и водоустойчив полиетилен.
 • 5. Пети пласт – отново лист от чист алуминиий защитен от окисляване.
 • 6. Шести пласт – слоиh от балончета сух въздух запечатани в огнеупорен полиетилен /тип пчелна пита/ Въздухът запечатан в балончетата полиетиленова пяна е сух и стабилен 
 • 7. Седми пласт – чист алуминииh – 30 микрона, защитен от окисляване.

ВСИЧКИ ПРЕДИМСТВА – САМО В 10 мм

 • Многослойна, мулти – ОТРАЗЯВАЩА изолация с външен и вътрешен монтаж и висока ефективност.
 • Термо-запечатана, лесно огъваща се тънка структура – спестява пространство и лесен за инсталиране.
 • Издръжливост - Изолационен продукт отличаващ се с дълготрайност – не старее - произведен от чист алуминий. Поддържа постоянни параметри.
 • Забавя горенето - Продуктът Aluthermo® QUATTRO има клас на пожароустойчивост B-s1-d0 (съгласно EN 13501-1), което означава, че в случай на пожар те НЕ предизвиква бързо и експлозивно разпространение на огъня. Без мирис и токсичност – неалергичен и лесен за инсталиране.

Технически Данни

Дебелина на изолацията +/- 10мм
Размери на ролката 1,20 х 25 м
Покривна площ на ролката 30 м2
Тегло +/- 750 гр/м2
Температурен диапазон на инсталиране -55°С до +80°С
Клас на горимост Bs1 d0
Топлинни характерисики До 13% по-висока топлинна ефективност от 200мм минерална вата *,**
Акустични параметри на изолацията в съчетание с гипскартон Rw(C;Ctr)=35(-2;-7)dB
Намяляване на звука при удар ΔLw=22dB
Товароносимост при 10% деформация 543 кг/м2
Товароносимост при 20% деформация 1232 кг/м2
Якост на опън 2423 кг/м2
Стойност Sd >6000 м
Брой слоеве алуминий 4
Дебелина на външния алуминиев слой 30 микрона
Емисионна способност < 0,05 (EN 16012)

*Данните за експлоатационните характеристики са приложими само при монтаж между две въздушни пространства без пряк контакт / виж инструкциите за монтаж на продукта.

**Температурните характеристики, измерени в лаборатория ELIOSYS, сравняващи потреблението на енергия, на конструкция, изолирана с AluThermo и тази изолирана с 200мм минерална вата (<0.040W/mK)

Технически характеристики на Alu Thermo
Alu Thermo made in belgium